Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Irodalom

Cikkek

ANTAIOSZ II.

2010.10.22

Kép Nincs mondanivalóm. Csak annyi, hogy itt vagyok. Egy szúros szilánk a nem-hétköznapiból. A másból. Tintapaca a fehér oldalon. Foltos zakó az operabálban. Egyéniség, hé! Most aztán kezdjetek velem valamit. Például röhögjetek ki, hogy nem sietek sehova, sőt, pofátlanul nem is megyek sehova. Ez az ember egy merénylet volt a polgári józansággal szemben, csúnyább támadás ebben a pillanatban, mint egy hányásban fetrengő szakadt nadrágú huligán. Bártfai Imre novellájának második része.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0

ANTAIOSZ

2010.10.15

Úgy érezte, nincs szükség rá a földön. Pont, mint amikor munkanélküli volt és tehetetlennek érezte magát, akár egy ember, akinek kalapácsa van a csavarokhoz. Fura, hiszen sose gondolt eddig erre, de az új rendszerben már nincs nemzetisége a trógereknek. Egyetlen nagy, nemzeteken átívelő család és A. ennek a társaságnak a szürke-szomorú tagja. Bártfai Imre novellája.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0

PIRÉZ KÉMREPÜLŐ BUDAPESTEN

2010.03.25

A villamos a messziről látható tilos jelzés miatt lassan vánszorgott keresztül a Teleki téren. Az óriási repülőt sokan nézték csodálkozva, gyerekek integettek az ablakból, a pilóta mosolyogva integetett vissza. A fotóriporter felpillantott, de nem foglalkozott a parkot elfoglaló óriásgéppel, inkább visszanézte a nokiásdobozról készült képeit. A piréz katonák két kempingszéket vettek elő és kiültek egy kicsit napozni. Kalmár Szilárd írása.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0