Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ellenfény

Cikkek

HOMMAGE TO NO REASON

2011.02.17

Kép Már régóta tudjuk, hogy a világ médiacsinálói sorozatosan csak mérgeznek bennünket, a játszmába pedig az is lelkesen beszáll, aki pontosan tudja, miről is van itt szó. Miközben a többség nem tud és nem akar különbséget tenni fikció és valóság, lövöldözős akciófilmek és hús-vér emberek halálának élő közvetítése között – míg végül oda jutunk, hogy az sem hat meg bennünket, ha saját ismerőseink kerülnek a célkereszt végébe. Tucker Dávid írása

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ellenfény | Hozzászólások: 0

A POLGÁRI ANTIKOMMUNISTA BUTASÁGOKRÓL

2010.05.11

A liberális hozzáállás miatt nincs antifa szubkultúra. A polgári gondolkodók jól láthatóan meg akarják mondani, hogy mit gondoljunk a baloldalon. Sokáig és sokan gondolták azt, hogy ez így van rendjén, ez a korszellem. Vagyunk a baloldalon, akik nemet mondunk erre a dominanciára, az általánosításra. Sőt! Nem vagyunk kádáristák, de mérleget készítve azt mondjuk, hogy a mai társadalmi és politikai rendszer a legtöbb szempontból sz@rabb, mint a létező szocialista kísérlet volt. Mert akkor nem vágták zsebre az országot lobbyérdekek és nem épülhettek hazánkat európai közröhej tárgyává tevő kőröshegyi viaduktok. KALMÁR SZILÁRD írása.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ellenfény | Hozzászólások: 0

NYÍLT LEVÉL BOROSS PÉTER RÉSZÉRE

2009.12.02

Kép Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy az Ön vezetésével működő Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elérte, hogy a sztálinista diktatúra áldozatainak – a magyar polgárok adóforintjaiból létesített – emlékhelye, a Rákoskeresztúri Köztemető 298-as parcellája mára a magyar szélsőjobboldal, a nyilas mozgalom egyik búcsújáró helyévé vált.

 

Levél a jobboldalnak

2009.06.19

Ezt a levelet nem azért írom, hogy békét kössek a magyarországi jobboldallal. Nem azért, hogy rokonszenvet ébresszek magam iránt, hogy „jó pontokat szerezzek” a küszöbönálló hatalomváltás előtt. Nem azért, hogy összefogásra buzdítsak, hogy kiegyezésre törekedjem, még csak azért is csak kevéssé, hogy meggyőzzem a jobboldalt erről vagy arról, és nem azért, hogy kerülő úton érveket hozzak föl ellene, vagy szelídebb retorikával megismételjem a szokásos hadüzeneteket és harci riadókat. Tamás Gáspár Miklós írása.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ellenfény | Hozzászólások: 3

A felkészülés mint remény

2009.06.15

A baloldalnak és a liberálisoknak nagyon jót fog tenni az a pokol, ami rájuk szakad. Amit végig kell majd szenvedniük, korszerűbbé teheti az észjárásukat. Talán megtanulják, mi a politika a XXI. században. Ellenzékben talán megoldja a baloldal, hogy ne csak a szélsőbaloldali kriptoleninistáktól, hanem a kádárista mocsártól is megszabaduljon. Ez is jót fog tenni Magyarországnak. A baloldal magára maradt. 1989-90-ben ez még nem volt annyira világos. Később meg eltakarta a mára elmúlt, gyalázatos szavazói szövetség a késő Kádár-kor népével. Ungváry Rudolf írása.

 

Kié legyen a baloldal?

2009.05.30

Magyarországon a baloldal politikai pártja(i) képében még mindig a (poszt)kommunizmus szelleme kísért, s ha minden baj forrása a (poszt)kommunizmus mindenütt jelenvalósága, akkor talán egyáltalán nem érdektelen a bal jövőéjéért való aggódás.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ellenfény | Hozzászólások: 0