Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A FÉLEGYHÁZI FILMKLUBRÓL

2010.11.19

Szeptemberben új kulturális kezdeményezés indult Kiskunfélegyházán, Nagy Attila Filmklub és Art Mozi néven. A szervezők célul tűzték ki, hogy kulturális alternatívát nyújtsanak a város fiataljai számára. A filmklubot a Fiatalok az Ifjúságért Egyesület helyi tagsága működteti.
            A FIE 2007-ben alakult, független, közhasznú, non-profit szervezetként, s célja az önkéntességen alapuló ifjúsági szerveződések létrejöttéhez és működéséhez szükséges háttér biztosítása. Része a különféle szervezeteket tömörítő Diákjogi Szektornak, s mindemellett aktívan részt vesz a Diákparlament megszervezésében.
            A FIE égisze alatt működik tehát a Nagy Attila Filmklub is, mely szeptember 23-án tartotta első vetítését, a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Moziban, mely eddig nyolc filmet vetített le, és decemberig további öt alkotást tűz műsorára. A filmklub sajátosan új színt képvisel városunk kulturális palettáján, sokszínű programjával elsősorban a középiskolás diákokat szólítja meg és szeretné bevezetni a mozival kapcsolatos diskurzus világába, magyar és nemzetközi filmeket egyaránt szerepeltetve kínálatában.
            A közönség részéről alapvetően pozitív visszajelzések érkeztek a szervezők felé, már csak azáltal is, hogy a vetítések többsége többé-kevésbé teltházas volt és tartósan az is maradt. Köszönet illeti városunk középiskolái, a Móra Ferenc Gimnázium, A Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium, Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskola és Szakiskola, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Közgazdasági Szakközépiskola pedagógusait, igazgatóit, hogy lelkesen támogatta tevékenységüket.
            Ugyancsak köszönet illeti a mozit, hiszen hála a létesítmény munkatársainak és igazgatójának, Turcsányi Zoltánnak aki mindenben segítette a szervezők munkáját, így a vetítéseket zavartalanul tudták lebonyolítani.
            Ez azonban – sajnos – csak az eddigiekre érvényes, ugyanis a Városi Mozi jelentős financiális problémákkal indult neki ennek a félévnek, s mivel egyelőre sehonnan nem érkezett segítség, nagyon is elképzelhető, hogy december elején-közepén sajnálatos módon kénytelen lesz bezárni kapuit.
            A város első és egyetlen filmszínháza így ugyan ezt követően nem biztosíthat majd lehetőséget a város jelen pillanatban egyetlen filmklubja számára, hogy tevékenységét folytathassa, ám jó hír, hogy a kiskunfélegyházi Öreglaktanya teret ad a további vetítéseknek, köszönhetően Ónodi Árpádnak, a Rock-Tár vezetőjének és csapatának.
A Filmklub tehát tovább működik e keretek között, s tevékenységük mindinkább bővül: decemberben iskolák közötti versenyt hirdetnek, melynek lezárásaképpen az első három helyezett iskola diákjai jutalomban részesülnek.
Az eddigiek alapján tehát elmondható

A filmklub szervezői

Eredeti megjelenés:
Félegyházi Közlöny

Korábban:
Filmklubok évadja

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.